2014. július 3., csütörtök

Katari terrorista képző

Az USA régi Irak ellenes partnere Katar, ismét, pontosabban továbbra is kiveszi részét a közel-keleti felforgatásból, melynek elsődleges céljai Irak felosztása, illetve Irán és Szíria de destabilizálása lehet.

Alább egy 2014 januárjában írt hivatalos levél, melyet Nayaf Abdullah al-Emadi írt, Katar líbiai nagykövetségéről Katar külügyminisztériumának.
A levélben al-Emadi örömmel jelenti feletteseinek, hogy a feltehetőleg korábban tőlük „rendelt” 1800 önkéntes harcos készen áll az Irak elleni bevetésre.

Szír források szerint az ily módon kiképzett fegyveresen jelentik a legújabb, legijesztőbb, legveszedelmesebb terrorista csoport, az ISIL magját.

A levél:

 
Katar Államának Nagykövetsége, Tripoli

Kedves Barát, az Arab Kapcsolatok intézője!

Tárgy: Önkéntesek felkészítése Iraki harcokra


A te fenségedre!


Szívélyesen tájékoztatjuk, hogy az (1800) önkéntes harcosok Marokkóból és Észak-Afrikából befejezték a hadászati és nehéz fegyverek használatával kapcsolatos kiképzésüket a Benghaziban, Zawiyaban, Misrataban és Zintaniban található táborokban.



Szívélyesen javasoljuk, hogy e harcosok bevonulási útvonala Irakba, Libanon kikötőiből Törökországba, majd Kurdisztánból Irakba vezessen, három részben!



Szívélyesen megkérjük, hogy egyeztessen a török oldallal a megfelelő időpontról és az alkalmas kikötőkről!



Tiszteletteljesen benyújtotta:
Nayaf Abdullah al-Emadi



Még mielőtt azt a téves következtetést vonná le a kedves olvasó, hogy a blog ezen bejegyzésével valamelyik háborús fél mellett tenné le voksát, jöjjön egy kapcsolódó idézet George Orwelltől, mely remélhetőleg segít helyén kezelni az információt! 

„Nem az a lényeg, hogy valóban van-e háború, s mivel döntő győzelem úgysem lehetséges, nem is az, hogy a háború jól megy-e vagy rosszul. Csak arra van szükség, hogy háborús állapot legyen.”

Ez az elsődleges a háborúban résztvevő „felek” „vezetői” számára. A háborús állapotnak köszönhető stressznek, feszültségnek és félelemnek köszönhetően még könnyebb az embereket irányítani, manipulálni. Továbbá míg azok saját, illetve szeretteik túlélésével vannak elfoglalva, addig sem a regnáló, elnyomó hatalom ellen szervezkednek. Sőt, adott esetben épp ahhoz fordulnak védelemért.

forrás: