2013. február 6., szerda

Dekadencia

Következzen egy videó, aminek mondanivalója szorosan kapcsolódik a korábbi bejegyzésben is említett kifordult jobban mondva kifordított, "modern" értékrendhez. Melynek bűvöletében szinte az egész emberiség rohan bee-beefele a drótkerítés mögé. Szalad a csapdába, akár egy űzött vad. Annak ellenére, hogy közben nagyképűen az állatok fölé emeli magát, többre tartja magát, minden állatot megvesz vagy elad kilóra.

Viszont adott esetben, valami érthetetlen oknál fogva, mégis dalolva mond le azon adottságairól, melyek erre okot adhatnának. Bizonyára a fényhozó fáklyájának, és a kor "fénymunkásainak" köszönhetően, a nagy és dicsőséges "felvilágosodás" olyan jól sikerült, hogy az emberiség már-már a fénytől megvakulva nem látja, hogy nem, hogy nem különb az állatnál, olykor még azok szintjét sem üti meg. Az ahhoz szükséges értékek "visszaszerzése" illetve megőrzése pedig elképzelhetetlen egy olyan társadalomban, ahol az egyének nem képesek együtt, közösségként a közösségért gondolkodni és cselekedni, akár kívánja a szükség, akár nem!

Nem véletlen, hogy a háttérhatalom különböző módszerekkel szisztematikusan rombolja az olyan spirituális, vagy szakrális (kinek, hogy tetszik) értékeket, mint a "család", a "barát", "felebarát", a "nemzet". Többek között ezek azok az "intézmények" melyekre szükség van, hogy odafigyelésükkel, törődésükkel és tudásukkal megvédjenek a hatalmasok elsőre talán szuper szimpatikusnak és utópisztikusnak tűnő Newage társadalmától. Mivel sajnos a világ egy központból való irányításának az elve könnyen megszerettethető  az olyan régi, üres szabadkőműves frázisokkal, mint "világbéke", vagy "fenntartható, folyamatos fejlődés".
Éppen ezért újra kell értelmeznünk ezen  fogalmakat, újra fel kell fedeznünk őket!

Mert ha hagyjuk, hogy így folytatódjon közös történetünk, akkor lassan az, hogy "család", "nemzet" vagy "szuverenitás", csak a könyvtárak poros polcairól lesz ismeretes! Bár ismerve a módszereket, még onnan se. Huxley Szép új világából kiindulva "szóma bekap, vigyorog", ennyi marad. Nem túl szép kilátások, de Orwell szerint még ennyi se jut, nem lesz se vigyorgás, se drog! Maximum csoki, de az is csak kevés. 

Még szerencse, hogy a kutyák, így az alábbi videó főhősének fejét sem tömték tele olyan hülyeségekkel, mint "Tégy, amit akarsz!" (Aleister Crowley), "Járd a saját utadat!" (minden második pop-rock zenekar), "Törődj magaddal!" (Garnier), "Csak rólad szól!" (Vodafone), "Jár neked!" (Vodafone), „Mert megérdemlem!” (L'Oréal), így legalább akad, kitől megtanulható, miként kell helyesen magunkhoz, embertársainkhoz és a bolygó többi élőlényéhez viszonyulnunk!


Átestünk volna a "szabadság lovának" túloldalára? Nem vesszük észre, hogy az egyén szabadságának (tév)eszméjének mámorfelhőjében meghalnak a közösségek, így rabigába dől maga a társadalom?
Most akár mondhatnánk azt, hogy "de hát ez Kína, nem Európa, nem Magyarország." Igen ez az óriás Buddha szobrok hazája, Kína. Ahol többnyire ugyanaz a program (operációs rendszer) fut, mint a demokratikus nyugaton, különbséget csupán csak a grafikus felület jelent. Sőt félő, hogy az ázsiai közelebb áll a végső, "világmodellhez".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése