2014. december 4., csütörtök

Microchip az emberben - Már nem a jövő, ez a jelen!

A svédek messze földön híresek technológia fejlesztéseikről, továbbá élen járnak a fejlett technológiák alkalmazásában is. Vajon trendet teremt-e a "legújabb fejlesztésük", az emberi testbe ültethető microchip is?

A képen látható Emilott Lantz szerint, a válasz egyértelműen igen! Ezért mikor novemberben a "Sime" nevezetű, digitalizációval, internettel, és úgy általában a jövővel foglakozó konferencián lehetőség kínálkozott egy chip ingyenes beültetésére, rögtön jelentkezett.

"Nem gondolom, hogy ez a jövő lenne, ez a jelen. Számomra az a különös, hogy miért láttunk már ilyet korábban," nyilatkozta a The Local magazinnak.

"Ez egy amolyan csodálatos "földalatti" dolog volt egészen mostanáig. Ma már viszont több mint 100 ember él microchip-el Svédországban," fűzte hozzá Hannes Sjöblad, a "BioNyfiken" névre hallagató biohacker csoport tagja.

Természetesen ő és további 50 kollégája már októberben átesett a beültetésen.

A technológia nem új, eddig is léteztek kulcsokat helyettesítő, kapukat nyitó microchipek. Az újdonságot az jelenti, hogy chip nem a kulcstartón lóg, hanem benne van az ember kezében, így nem tudja elhagyni, (vagy megszabadulni tőle külső segítség nélkül). Továbbá az is, hogy különböző adatokat, tárolhatunk akár magunkról saját magunkban, illetve egyéb "okos eszközökkel" kommunikálhatunk. Egészségügyi adatainkat, kezeléseink dátumát, gyógyszereink listáját például célszerű a chipben tárolni, hisz baj esetén megkönnyítheti az ellátó orvosok dolgát!


Az alap ötlet szerint, miért ne hordhatna az ember a kezében egy chip-et ahelyett, hogy óriási kulcscsomókat cipelne, vagy pin kódokat jegyezne meg?

Tényleg, miért ne?

Mint azt Lantz bevallotta, ő is a kulcsainak számát szeretné elsősorban minimalizálni az új élettársa segítségével. A barátait mindenesetre megosztotta az implantátum híre. Vannak, akik szerint menő, míg mások idióta dolognak tartják.

Tegyük hozzá, valóban leegyszerűsíti mondjuk a kilakoltatás kérdését, ha a chip egyszer csak nem nyitja a bejárati ajtót... bár bizonyára Svédországban ez jelenleg nehezebben elképzelhető helyzet, mint Európa egyéb tájain.

A chipet, ami egyébként nem nagyobb, mint egy rizsszem, mindenesetre úgy tervezték, hogy Lantz egész hátralevő életében a helyén maradjon.

Nincs is ezzel semmi baj, hisz Lantz nagy lehetőségnek tartja, amivel szerinte egyre többen fognak élni.

"Az emberek eddig is módosíthattak a testükön, miért lenne ez más?"

Valóban nincs nagy különbség, ha már a plasztikai műtétek, a tetoválások, a piercingek és egyéb akár robot implantátumok gondolatával korábban megbarátkoztunk. (Vagy prediktív programozással megbarátkoztattak minket velük.) Csupán csak egy újabb transz-humanista projekt valósul meg éppen.
A különbségekről esetleg abban az esetben beszélhetnénk majd, ha a távoli jövőben kiderülne, hogy a chip-en tárolt adataink illetéktelenek, vagy számunkra addig ismeretlen illetékesek birtokába, esetleg kontrollja alá kerültek, akik saját érdekeik szerint visszaélnek azokkal.

Elképzelt eset:

Jó reggelt Gamma5-ös! Hat óra van, a profil adataid szerint kelned kell! A kiszámolt ételmennyiséget átveheted a chiped segítségével. Jó étvágyat! Csak az egészséges, életerős gamma képes hasznos tagja lenni a csoportjának!
A microchip még 5 percig nyitja az ajtót. A művelt gamma jellemzője a pontosság. Ön művelt Gamma5-ös?

Egyenesen az állomására menjen! Ne feledje, szemmel tartjuk!
Amennyiben nem hagyja el a szobát időben, egy delta osztag folytatja az időlegesen felfüggesztett nevelését. Ön egy hasznos, életerős, művelt, gamma akar lenni!

A technológiában rejlő potenciál a jótékonykodó szabadkőművesek figyelmét sem kerülte el. Sőt, a "Kőműves Biztonsági Azonosító Program" "különböző szinteken" már jelenleg is működik. Karitatív program keretében zajlik a chip osztás, például a Stockton Egyesült Metodista templomban. Közel negyven észak-amerikai nagypáholy és a Masonichip International is részt vesz a jótékonykodási programban. Továbbá téged sem zárnak ki! Egy 20 dolláros nyakkendő megvásárlásával te is támogathatod törekvéseiket. Ők a "National Center for Missing & Exploited Children" szervezettel együttműködve az eltűnt gyerekek felkutatására, illetve azonosítására szeretnék használni a technológiát.

Felmerül a kérdés:

-Hogy találsz meg egy eltűnt gyereket chip-el a testében?
-Úgy, ahogy bárki mást, chip-el a kezében.

Te hogy vagy vele? Már a svédországi repülő jegyeket nézed, vagy esetleg a Jelenések könyve 13. fejezetén agyalsz? Esetleg vennél egy új nyakkendőt?


Hisz "nem az lényeg mit teszünk, hanem hogy kiért tesszük!"


A jótékonykodó szabadkőművesekről pedig nyilatkozzon egy illetékes, Jászi Oszkár, a Magyar Nemzeti Tanács tagja, a Károlyi-kormány nemzetiségi ügyekkel megbízott tárca nélküli minisztere és nem mellesleg a francia Grand Orient alá tartozó Martinovics-nagypáholy nagymestere:

"Vitatható, hogy a szabadkőműves páholyok jótékonysági egyletek lennének. Ahhoz, hogy jótékonykodjunk, nincs szükség szövetkezésre bőrköténnyel és szalagokkal teleaggatva... Nem! Mi egy új társadalmi rend alapjait építjük. Ehhez van szükség a teljes titoktartásra összejöveteleinken. A jótékonykodás csak álcázást szolgáló palást, amit levetünk, ha már nincs rá szükségünk. A titoktartási fogadalomnak nincs semmi értelme, ha csak jótékonykodásról lenne szó, és a félelmetes szabadkőműves eskü is felesleges lenne."

forrás:
http://www.thelocal.se/20141118/swede-operates-microchip-into-body
http://www.masonichip.org/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése